babszinhazak · Vidéki bábszínházak

Ciróka Bábszínház

A kecskeméti Ciróka tagjai városi bábszínházként elsődleges feladatuknak tartják, hogy megszerettessék a gyerekekkel a színházat, hogy magas színvonalú előadásokkal megteremtsük a színházlátogatás igényét. Ennek szellemében hirdetnek évadonként bérletet óvodásoknak és iskolásoknak, és ugyanezt a célt szolgálja Vasárnapi Mesébelépő játékunk, amellyel a családokat invitálják hétvégi előadásainkra.

Havi rendszerességgel játszanak a legkisebbeknek is, babaelőadásaikat a 0-3 éves korúaknak ajánlják.

Fontosnak tartják, hogy az ifjúsági korosztályt és a felnőtteket is behozzuk színházukba. Ezzel a szándékkal indították el hét évvel ezelőtt a „Pestiek a Budai utczában” című előadás-sorozatukat fővárosi művészek közreműködésével, amelynek keretében rendszeresen vendégül látnak kortárs táncszínházi előadásokat, színdarabokat, zenei programokat.

Előadásaikat rendszeresen hívják hazai és külföldi fesztiválokra. Az elmúlt tíz év alatt több mint 30 hazai és 35 külföldi meghívásnak tettek eleget, amelyek során munkájuk elismeréseként 25 szakmai díjat kaptak.

A társulat állandó házigazdája a kétévente megrendezésre kerülő Magyarországi Bábszínházak Találkozójának, amely fennállásának közel húsz éve alatt, rangos szakmai rendezvénnyé nőtte ki magát.

A bábszínház alaptevékenységén túl szívesen vállal minden olyan feladatot, amely fontos ügyet szolgál. A Mosolygó Kórház Alapítvánnyal való együttműködés keretében rendszeresen látogatják előadásaikkal a kórházban fekvő beteg gyerekeket. Feladatuknak tekintik továbbá olyan sajátos igényeket kielégítő előadások létrehozását is, amelyeket azoknak a gyerekeknek szánunk, akik betegségüknél, vagy szociális helyzetüknél fogva nem részesülhetnek hagyományos színházi élményben.

http://www.ciroka.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s