babszinhazak · Vidéki bábszínházak

Griff Bábszínház

A zalai megyeszékhely egyik legfontosabb kulturális intézménye a Griff Bábszínház. A Hevesi Sándor Színházzal társbérletben élő bábosok leginkább a gyerekeket várják műsorukkal, amelyben magyar népmesétől a vásári bábjátékig, modern boszorkánymesétől egy-egy ünnepkört feldolgozó előadásig, a mozgásszínház formanyelvétől a vidám zenés meséig széles a kínálat, de időről időre igyekeznek a felnőtteknek is megmutatni a műfajban rejlő izgalmas lehetőségeket.

Repertoárjukon óvodásoknak és kisiskolásoknak készült produkciók – köztük több ősbemutató – mellett bábos játszóház és Kicsimesék kicsiknek címmel drámajáték-foglalkozással kiegészített előadások is helyet kaptak, míg a legkisebbek a Babusgató nevű program szól. A zalaegerszegiek dolgoznak bábrendezőkkel és az élőszínház műfajából kiránduló rendezőkkel, sőt japán vendég is állított már színre nekik hagyományos bunraku technikával darabot.

Bérletes közönségüknek játszanak otthonukban és a megye más településein, de fellépnek iskolákban és óvodákban egyaránt. Rendszeresen részt vesznek a magyarországi bábfesztiválokon, több alkalommal jártak külföldi bábos találkozókon, a legutóbbi időszakban pedig a távoli Japánba is eljutottak.

http://www.griffbabszinhaz.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s