babszinhazak · Vidéki bábszínházak

Harlekin Bábszínház

Az egri Harlekin Bábszínház közel ötven éves múltra tekint vissza, 1985-ben pedig a helyi Gárdonyi Géza Színház tagozataként a vidéki bábszínházak közül másodikként megalakult a színház társulata. Elsősorban a gyerekeknek játszanak, a repertoár összeállításánál évtizedek óta fontos szempont, hogy a világ meseirodalmát, a magyar népmeséket és kortárs magyar írók műveinek bábszínpadi átdolgozásait is műsorra tűzzék.

Rendkívül fontos a színház számára, hogy előadásaik hangzás- és látványvilága, a zene, a ritmus és a vizuális megjelenítés minden esetben a meglepetés erejével hasson, hogy titkaikkal és csodáival elvarázsolják és lekössék a nézőket, hogy a csodák a színpadon és a nézőkben egyaránt megtörténjenek. Készítenek ifjúsági és felnőttelőadásokat (utóbbiakat megalakulásuk második évétől), kísérleti produkciókat is; játszanak saját, 2006-ban átadott, stúdió-színpaddal is rendelkező színházépületükben és a megye különböző településein.

Rendeztek ők maguk is nemzetközi fesztivált, emellett rendszeresen részt vesznek a magyarországi hivatásos bábszínházak találkozóin, és több előadásuk vendégszerepelt rangos külföldi fesztiválon, ahol kapott komoly díjakkal jutalmazták az együttest.

http://www.harlekin.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s