babszinhazak · Vidéki bábszínházak

Hepp Trupp

A Hepp Trupp egy kétszemélyes társulat. Szerelemből született. A színház, a művészet, a néző és az egymás iránti szeretet táplálja azóta is. 2008-ban alapította Schneider Jankó és Nagy Viktória Éva. Mindketten a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakán végeztek. 

A 3 kismalac és a farkasok előadásuk a Bóbita Bábszínházban jött létre, lassan eléri a 200. előadást, elnyerte az V. Gyermekszínházi Szemlén a Marczibányi Téri Művelődési Központ díját és „A műfaj kimagasló előadása” diplomát kapott. A produkció külföldi díjakat is szerzett, Szabadkán, a 16. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, a katowicei Nemzetközi Bábfesztiválon és a 19. kotori Gyermekszínházi Fesztiválon is.

Mátyás király asztalánál előadásukat a Reneszánsz év keretében mutatták be a Bárka Színházban. Az előadás részt vett a II. BÁBU fesztiválon a Budapest Bábszínházban és beválogatták a VI. Gyermekszínházi Szemlére a Marczibányi Téri Művelődési Központba és ott volt a IV. Győrkőcfesztiválon is.

Bódog és Szomorilla előadásuk az első teljesen önálló szervezésű produkciójuk, ami részt vett a 2. ESZME Fesztiválon és beválogatták a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé versenyprogramjába, ahol a gyerekszínházi előadások kategóriájának Fesztiváldíját kapta, ott volt az V. Győrkőcfesztiválon és az 5. Ördögkatlanon is.

hepptrupp.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s