babszinhazak · Vidéki bábszínházak

Kabóca Bábszínház

A Kabóca Bábszínház 2001 óta működik hivatásos bábszínházként. A több mint tíz év alatt 50 új előadás született, és több mint 250 ezer néző járt a színházban. Rendszeresen játszanak kisbabáknak, óvodásoknak, iskolásoknak, és a középiskolás korosztály számára kialakított program sorozatunkban is komplex színházi élményt kínálnak. Produkcióik megtervezésében mindig követendő irányelv a bábszínházi hagyományok követése, ugyanakkor a kortárs művészeti ágakkal is igyekszünk lépést tartani: a hazai és nemzetközi meseirodalom kanonikussá vált művei, és az üdítő, szellemes kortárs darabok mind helyet találnak maguknak repertoárban. Produkcióik számos hazai szakmai fesztiválra, külföldre és a tengeren túlra is eljutottak már.

A bábszínházban található az országban egyedülálló Kabóca Házikó, mely a 3 éven aluli kisgyerekek és szüleik számára a hét négy napján nyitva tartó játszóhely. A Házikó játéktere kis zugokból áll, ahol megteremtik a közös játék lehetőségét a legkisebbek és családtagjaik számára. Természetes anyagok, tiszta színek, letisztult, a gyermek számára érthető formák, vonzó, játékra csábító kivitel – mindezek fontos szempontok voltak a Játéktér megalkotásakor.

Minden évben megrendezik a hagyományos Kabóciádé Családi Fesztivált Veszprémben, mely Minősített Fesztivál címet kapott 2009-ben, és minden ősszel a Mesefesztivállal indul az új évad.

http://www.kabocababszinhaz.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s