babszinhazak · Vidéki bábszínházak

MárkusZínház

A MárkusZínház 23 éve sikeresen működő bábszínház. A repertoárba tartozó előadások mind szabadtéren, mind kőszínházban játszhatók.

A színház létrejöttében meghatározó szerepe volt annak, hogy – a 80-as évek vége felé – kiléptek az állami bábszínházi keretek közül, és külföldi tanulmányútra indultak, hogy betekintsenek az európai bábszínházi életbe, jobban megismerjék a tradicionális bábjátékokat és az új utakat kereső bábművészek munkáit, alkotásait. Így eljutottak Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Franciaországba, Ausztriába, Horvátországba, Indiába és Oroszországba. Két évadon keresztül dolgoztak Bécsben, a Theater am Auersbergben.

Feladatuknak tartják közvetíteni a mese üzenetét a jelenkor embere számára, ezértgyakran magyar klasszikus írók által alkotott művekből és a magyar népmesekincsből választanak témát előadásaikhoz;  megidézni a régi mesemondók idejét, és a politizáló-szókimondó vásári bábjátékost; kapcsolatot keresni a társművészetekkel, együtt alkotni napjaink kortárs zeneszerzőivel, képzőművészeivel, bábszínházi keretek között és más formában; olyan színházi előadásokat létrehozáni mely a család minden tagját megszólítja, pici kortól a felnőttekig kínál tartalmas szórakozási lehetőséget;  interaktív játékkal újjáéleszteni az együttjátszás örömét.

http://www.markuszinhaz.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s