altalanos · babszinhazak · Programok · Sajtóanyag

Bábszínházi világnap 2016

Ahogyan már megszokhatták a bábszínházzal, bábtársulattal, bábos felsőoktatási intézménnyel rendelkező városok lakói, a műfaj képviselői március 21-én szokatlan helyszíneken hívják fel a figyelmet a műfaj sokszínűségére.

Március 21. nem csupán a meteorológiai tavasz kezdete, hanem a bábművészet világnapja is, amelyet a határon inneni és túli magyar nyelvű bábosok a Budapest Bábszínház kezdeményezésére immár harmadik éve ünnepelnek nagyszabású eseménysorozattal. A célok változatlanok: az egyre erősödő, a színházi életben egyre nagyobb teret nyerő műfaj megerősítése, képviselőinek, a legfiatalabb generációnak és a már régóta a pályán levőknek megmutatkozása, a bábszínház helyének megerősítése az adott településen, a lakók elhivatottságának növelése bábszínházuk iránt.

Idén is mintegy húsz településen, színházakban és színházakon kívül mutatják meg magukat a bábművészek. A résztvevők programja folyamatosan kerül fel a honlapra.

A 2016-os programsorozatot is megtisztelte fővédnökségével dr. Áder JÁnos köztársasági elnök, a budapesti programok védnöke Tarlós István főpolgármester.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s