Programok · Vidéki programok

A Ciróka Bábszínház programja Kecskeméten

8:15–8:40 Városi piaccsarnok (Budai u. 2/a)

A tündérek itt vásárolják meg a virághagymákat és a kaspókat a Tavaszi Nagy Virágültetéshez. Hófehérke mostohája almát válogat, Piroska kalácsot keres, a Farkas pedig otthonkát nézeget a piaci forgatagban. Az ügyes szemlélődő azt is meglesheti, Mr Punch és Judy, a felesége hogyan issza meg reggeli kávéját a Dr. Lecsóban.

8:40–9:00 Krisztina néni palacsintázója (az Univerrel szemben)

Ki ne ismerné a mesehőssé vált Krisztina nénit? A Tündér ballonkabátban című mese hősei, köztük Gyula és a kis Léna tündér ma itt vásárolnak a híressé vált cimetes palacsintából. Aki ebben az időpontban érkezik, azt Krisztina néni élethű bábfigurája szolgálja ki!

9:10–9:45 Főtér, a Békás szökőkút mellett

A Tavaszi Nagy Virágbontogatásban a tündérek, a Három pillangó mese főhősei és a Csigaház kis állatkái szorgoskodnak a főtéren. Ha megkeresed őket, segíthetsz nekik a piros, sárga, kék virágok ültetésében!

9:50–10:20 Békás szökőkút

A királylány beleejtette aranylabdáját a békás szökőkútba. De ott a Békakirály mese nyálkás, zöld varangya! Ki segít most a királylányon? Talán éppen te lehetsz az, aki a királylány segítségére siet, és megszerzi az aranylabdát!

9:50–10:00 A Főtér és környéke

Pepe keres egy szívet. Valahol a Főtéren vesztette el. Segíts neki megtalálni, hogy visszakerülhessen a Talált szív című mesébe!

10:25–10:50 Fodor cukrászda (Széchenyi tér 14.)

Elfáradt mesehőseink tízóraizni mennek a Fodor cukiba. Meglepetésükre Amika cukrászdája süteménykülönlegességei ma itt is kaphatók.  Aki most érkezik a cukrászdába, őt maga Amika szolgálja ki. Hogy milyen sütit kínál? Hát…Talán csigakocsonyával és lencsepéppel készített palacsintatortát vagy roppanósan robbanós uborkatortát!

11:00–11:30 A Katona József Megyei Könyvtár gyermekrészlege (Piaristák tere 8.)

A könyvtárba betérnek a bábok, hogy megkeressék saját meséjüket. Ha éppen arra jársz, lehet, hogy a Farkas és Piroska Piroskája meséli el az ő történetét, vagy maga A Csomótündér tanít meg egy-két csomózási fortélyra. De az sem kizárt, hogy a könyvtár nyugalmát egy kiscica zavarja meg, aki hol egy liszteszsákba, hol egy kályhacsőbe, hol a tóba pottyan bele.

11:40–12:10 Malom Központ (Korona u. 2.)

A Ciróka Bábszínház hősei még sosem jártak plázában. Ma azonban a Világnap alkalmából engedélyt kaptak egy kis shoppingolásra. A Malom-mese szereplői lisztet, Piroska nagymamája lekvárt vesz a boltban, Hamupipőke a használt ruhák között válogat.

12:15–12:35 3-as busz

Utazni, világot látni nagyszerű dolog!  A társaságnak csomagoltunk egy kis hamuba sült pogácsát, hogy körbejárják a 3-as busszal Kecskemétet. Garantáltan nem lesz unalmas az utazásuk azoknak, akik a Bábszínházi világnapon velük tartanak!

A programok ingyenesek.

Leave a comment